duminică, 12 septembrie 2010

Cautam

Tot timpul cautam. Ce? In general, fericirea. O gasim? In general, la suprafata. Suntemi lacomi dupa ea. Vrem sa cucerim munti, sa conducem o masina cu viteza, sa fugim cat ne tin picioarele, sa vedem un rasarit, sa ne imbracam la moda, sa avem cele mai bune locuri la film, sa stam la o tigara, sa folosim un parfum bun, sa ne imbracam cat mai bine, sa dam muzica la maxim, sa primim un sfat bun, sa plangem pe umarul unui prieten, sa impresionam, sa surprindem,sa dam un telefon, sa ne plimbam de mana, sa strigam in noapte, sa tacem, sa fim intelesi.

Cautam. Ce? Unii fericirea, altii eroii care sa le-o aduca.Insa, ce inseamna pana la urma fericirea? O pot gasi eroii intr-o forma materiala? Iar eroii...exista ei cu adevarat? Avem nevoie de ei ca sa fim fericiti? Probabil ne-ar impacheta fericirea in hartie cartonata, ar aseza-o cu grija intr-o cutie cu fundita si ne-ar lasa-o in fata usii: "Poftim, ia fericirea!" Insa e o munca grea.Ar insemna miliarde de pachetele cu fericire si lumea n-ar mai misca.N-ar mai fi intr-o goana nebuna dupa ea. Si totusi... daca eroii exista, atunci fiecare e propriul sau erou. Iar daca fericirea exista, atunci fiecare o gaseste in sine...

2 comentarii:

  1. poate ca fericirea exista in mine, iar eu sunt propriul meu erou insa... am gasit fericire deplina si in altii si am eroi in care mai cred si acum. pentru ca daca nu as crede in ei... nu as mai fi azi erou pentru altii.
    faza cu lacomia la suprafata nu o inteleg...pentru ca mai apoi incepi enumeratia cu urcatul pe munte:D(tu ai numit asta "cucerire"...intr-adevar nu sunt de acord cu cei ce cred ca muntele se cucereste prin inaltimea lor maxima...muntele se intelege cu sufletul si atunci... te lasa si sa il urci) pe mine asta m-a facut cel mai fericita toata vacanta...si nu stiu daca a fost lacomie ci... rasplata. asa imi place sa cred.
    interesant articol, dar poate mergem la o bere lunga si discutam contradictiile leoaico:> (am citit articolul de ziua ta...emotionant de frumos ... ai mare noroc sa ai asa familie frumoasa:*)

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul isi doreste pentru el ce-i mai bun.Vrea sa aiba cat mai multe, sa fie cel mai bun in toate. Insa uita de exemplu ca pentru a cuceri muntii trebuie sa-i cuceresti si cu sufletul nu numai cu trupul, uita ca o masina buna nu te face deloc mai bun in fata celorlalti. Cam despre asta era articolu..fericirea aparenta pe care cei mai multi o gasesc adevarata. Si cum fericirea care izvoraste din tine intregeste toate lucrurile materiale

    RăspundețiȘtergere